Jdi na obsah Jdi na menu
 


40 mil. kusov PS2 predanych v EUROPE!!

27. 2. 2007

40 milionů prodaných PlayStation 2 v Evropě

 

40 milionů kusů to je už důvod na POŘÁDNŮ OSLAVU


Londýn, 9. listopadu 2006 – Společnost Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) dnes oznámila významný mezník pro PlayStation®2 - k tomuto datu je v rukou zákazníků v PAL oblastech Evropy, Středního východu, Afriky a Oceánie již 40 milionů těchto zařízení.

40 milionů prodaných jednotek činí z PlayStation 2 nejoblíbenější zábavní počítačový systém v Evropě a překonává svého předchůdce - PlayStation® (PS one®), které se prodalo jen něco přes 39 milionů kusů. Ve svém 6. roce dokazuje PlayStation 2, že je důstojným nástupcem revoluční PS one, které se za stejné období prodalo přibližně 33 milionů kusů.

''Jsme velice hrdí na pokračující úspěch PlayStation 2'', řekl David Reeves, prezident a CEO společnosti SCEE. ''Za poslední měsíc prodeje PlayStation 2 v Evropě a PAL oblastech překročily 100 000 kusů týdně, což nás velice těší a dokazuje to, že tento formát je stále stejně oblíbený. Díky průběžnému rozvoji nových a inovativních herních titulů, a to zejména fenoménu společenské zábavy jako EyeToy, SingStar a BUZZ!, zůstává PlayStation 2 preferovaným počítačovým zábavním systémem jak pro nové, tak pro zkušené hráče.''

Mezník 40 milionů prodaných kusů se časově kryje s dalším významným úspěchem: pro PlayStation 2 nyní v Evropě existuje přes 2000 softwarových titulů a dalších přibližně 50 jich bude vydáno před Vánocemi.