Jdi na obsah Jdi na menu
 


o buducnosti hier

27. 2. 2007

Obrazek

Tak takhle by podle nás hry vypadat neměli.

O tomhle žánru her:

Hry nám poskytují mnoho adrenalinu a jsou založené na shoot-and-kill.Já sám neříkám,že tyhle hry nehraju,poskytují nám instantní zážitek.Myslím,že by se ale hry měli vyvíjet jiným směrem.Seznam těchto her by se snad táhl do nekonečna,takže ho tady;a všude jinde dělat 100% nebudeme....

Správná budoucnost her:

Většina her má sloužit k rozšiřování takzvaných ,,memů".Jsou to takoví příbuzní genů.Geny si konkurují v genetickém rybníku,memy zase v mozku.Pro někoho to může být také způsob sebevyjádření.I když říkáte:,,Ne,já nejsem grafik." ,,Já nejsem programátor." Tím chci říct,že výtvarný pud je v každém z nás.Takový příklad jsou The Sims.Můj bratranec je hraje a když něco postaví,přijde za mnou a ukazuje mi to.Je pyšný na to co postavil.Takhle by se hry měli vyvíjet.

Ano,říkáte si,proč nepíšeme o takových hrách.Odpověd je lehká:Protože je jich moc málo.Ale až vyjde nějáká taková na PS3,budete první z těch,kteří to budou vědět.

Jiná varianta správného rozvoje her:

Samozřejmě i hry jako Gears of War nebo Doom 3 si zaslouží svoje místo v herním žebříčku.Zážitky z jejich hraní pak můžete prodiskutovat s přáteli,buď už ve škole,nebo v práci.Hry si najdou místo všude.Myslíte,že když hrajete na konzolích nebo na PC,že jste infantilní?Vůbec ne.Třeba architekti,ti se v hraní The Sims můžou klidně vyžívat.Ale i v jiných hrách.K relaxaci hrajeme hry jako jsou již několikrát zmíněné The Sims,k adrenalinovému požitku spíše hry jako jsou Stronghold,Doom 3,Just Cause a tak bych mohl pokračovat moc,moooc dlouho.


Dnešní děti jsou o hodně vyvinutější v technických schopnostech než děti starší generace.Sdílý skoro celý život on-line.

Dříve se chodilo do takové zvláštní budovy jménem knihovna.Teď,když byl vynalezen terabytový disk ,na který by se s přehledem vlezla celá státní knihovna,lidi by si dříve řekli:,,Hurá!Vzdělání je vyřešeno!" Ale to není pravda.Klíčem však není přístum k informacím,ale motivace k jejich získávání.




zdroj:www.parimevse.estranky.cz